DATE. 2012-04-02

Nu pratar jag helt generellt.

Om en Amerikans tjej räcker upp handen under lektionen och säger.
"Det här är säkert en jättedum fråga men..."

DÅ kan du vara säker på att just den frågan kommer att vara det dummaste du någonsin hört, någonsin. Den kommer vara så fruktansvärt irrelevant att du bara vill ställa dig upp och skrika av irritation. Det där med att visa respekt gentemot andra har ju en gräns känner jag.

Det var förra veckan under våran Visual Arts lektion. Syftet är att du ska lära dig olika begrepp och termer så att du kan analysera budskap och sådana saker när det kommer till bilder och filmer, etc. Vi håller just på att diskutera linjer och betoning omkring Pieter Bruegels målning "Hunters in the Snow." Man pratar lite allmänt om hur färger och linjer hjälper atristen att lägga fokus på olika objekt i bilden och hur det påverkar dig som tittar på den och budskapet med själv målningen. DÅ, helt plötsligt kommer den! Handen kryper långsamt upp och läraren stannar upp i sin föreläsning. Alla riktar sina blickar mott tjejen på andra raden som tydligen har något viktigt att säga, trots att läraren inte ställt några frågor. DÅ kommer det andra kännetecknet för inkommande idiotisk fråga. "Det här kanske är den dum fråga MEEEEEN..... Varför har de så många hundar på bilden, vad ska de göra med alla hundar???

Jag ville bara sjunka genom golvet, transformeras till något osynligt och bara gå därifrån. Vad har antalet hundar med ämnet att göra över huvud taget, och dessutom, tavlan heter HUNTERS in the Snow!!!! Jag skrattade så mycket inombords att det var svårt att hålla det för sig själv. Våran lärare ska ju ha så mycket beröm för att hon tog frågan på allvar och faktiskt svarade på ett respektfullt sett. Men det är ju helt sinnesjukt vad konstiga människor det finns.

Här är bilden... källa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0