DATE. 2010-11-28

Nervös

Imorgon är en stor dag då jag skall ansöka om mitt Visum. Jag är så nervös så jag kan kräkas, bokstavligen talat, och det blir inte bättre av att jag saknar ett papper. Som tur är! så öppnar skattemyndigheterna klockan åtta imorgon, så då blir det att traska dit innan jag beger mig till ambassaden klockan nio. Jag hoppas så innerligt att de kan skriva ut personbeviset jag behöver och att jag kan få det på plats med en gång. Annars befarar jag att det är kört för min del och hela resan har varit i onödan. Varför kunde inte ambassaden ligga i Göteborg för...

Dessutom så är det inte alls kul att resa ensam såhär. Man känner sig ganska övergiven på något sätt. Trött som satan är jag också och huvudvärk på det. Längtar tills allt detta är över och tills det att vi sitter på planet till USA. Hoppat att alla spänningar släpper då...

Ni får sova så gott!


hotellrummet är fint i alla fall :)

DATE. 2010-11-28

Nu Äntligen

Jag förstår att det finns en liten skara människor där ute som vill veta om de har vunnit en design ikväll. Tro mig, jag har tänkt på er hela kvällen. Men jag har varit på resande fot hela dagen och först nu har jag lite tid till att mysa med datorn på hotellrummet!

Sitter här helt själv, alldeles solo. Har ätit på Donken och köpt godis så jag har det väldigt trevligt, men ensamt. Så anledningen till att detta vinnarbesked blir så långt är förmodligen på grund av att jag vill prata av mig :)

I alla fall, slumpen fick avgöra vem som vann designen och jag hoppas verkligen att den kommer bli uppskattad!

Grattis Julia, du hade kommentar nr2!


DATE. 2010-11-27

Det var en fin kväll

Eftersom vi håller på att fixa kablarna här hemma hade vi inga kanaler på tvn den här kvällen. Istället har vi (mamma, pappa och jag) suttit och kikat på youtube i flera timmar. Vi kollade på alla klippen från "Improve everywhere". Har ni inte sett det så ska ni göra det, helst nu. Det är olika grupper med flera hundra medlemmar som går ut på stans gator och gör galna saker. Eftersom de är så många blir det så sjukt ballt.

Tidigare ikväll var jag och mamma ute på ankjakt. Vi bor väldigt nära en park och i somras så var det någon stolle som lämnade två vita tamankor i dammen tillsammans med alla gräsänder. De trivdes som handen i handsken men nu när alla andra ankor har flyttat till ett varmare ställe och vattnet har frusit till is är de inte så glada längre. Det är ju över 10 minus här nu på nätterna. Vi har ringt till fågelcentralen men de får inte tag på dem så vi skulle ut och fånga in dem tänkte vi. Dock misslyckades vi helt då vi inte ens kunde hitta dem. En ensam vandrare sa att de hade suttit på isen en timma innan vi var där. Så antingen hade räven slukat dem eller så har de gömt sig någonstans. Vi får la se imon...

Älsklingen har haft en riktigt pojkig tjejkväll hemma hos sig. Tacos och biljard och sånt... Så nu känner man sig allt lite ensam när man sitter här alldeles själv. Mor och Far har gått och lagt sig och pojken är med sina vänner. Im a very lonely girl right now...

Så man får nog krypa till kojs nu. Till helgen väntar resa till Stockholm och Visa-intervju på Tha Embassy!



haha, hoppas ni fatta den...

DATE. 2010-11-26

Lite Basics

Nu är det säkert många som himlar med ögonen och tycker att det här är helt onödigt. Men många bloggar som jag är inne på kan bli så mycket snyggare bara man har koll på de saker jag kommer förklara nu...
Här är en extremt FUL blogg, men den fyller sitt syfte:




Som man enkelt kan se här så är hela bloggen uppbyggd av boxar. Det är en stor box och i den kommer det massa små. Varje box har ett namn och ett innehåll. Nu ska jag tala om vad varje box heter, vad de innehåller och hur man, lite enkelt, kan ändra på dessa. Den stilmallen jag utgår från är Fashion, ni vet den med randig bakgrund. Denna har ett enkelt kodsystem från början och är väldigt enkel att jobba med.

RÖD
Detta är bakgrunden. I stilmallen heter den "Body" och står högs upp.

GRÅ
Detta är "Wrapper" och det är den som bestämmer hur bred bloggen ska vara. Ett fel som många gör är att inte ändra bredden på denna när de gör det gula och det gröna fältet bredare. Det är då menyn försvinner och lägger sig längst ner på bloggen. Så se alltid till att det gråa fältet är större än det gula och det gröna tillsammans. Detta kan man enkelt se genom att kolla boxarnas "width". Width anges alltid i pixlar, förkortat px.
För att få ett mellanrum mellan menyn (grön) och inläggen (gul) tar man helt enkelt bort koden "background: #färgen;" Då försvinner det gråa och man ser bakgrunden (röd) istället.
Som ni också kan se är det en grå ram runtomkring. Detta beror på att det står "padding: 20px;". Den fråa ramen är alltså 20 pixlar bred. Padding står för mellanrummet som ska vara på insidan av boxen. Alltså avståndet mellan boxens ram och det som finns på insidan. Vill ni inte ha detta mellanrummet så byter ni ut 20 mot 0.

VIT
Detta är "header" och här vill många lägga in sin egna bild. De flesta vet ju redan hur man gör det. Men kom ihåg att anpassa headerns mått till eran bild, det blir alltid snyggast.

GRÖN
Detta är menyn och heter "Side" i stilmallen. I menyn så ser ni att det finns ytterligare boxar. Så om man vill att kategorier, senaste inlägg mm ska vara separata lådor är det bara att ta bort bakgrunden eller skriva "background: transparent;. Vanliga mått på en side bör ligga mellan 190-220 pixlar. Man vill inte ha den för bred men inte för liten heller. Tänk på att om ni lägger till en padding så kommer bredden att öka. Detta gäller alla boxar som har en bestämd "width". Om width är satt till 200 pixlar och padding satt till 10 pixlar betyder detta att det kommer vara 10 pixlars mellanrum mellan menyns kant och dess innehåll. Detta gör att menyn blir 220 pixlar bred.

BLÅ
Detta är rubrikerna i menyn, heter "navheader" i stilmallen. Det brukar ofta bli snyggt om man lägger till en "border", en linje under dessa för att avgränsa.

VIT och ORANGE
Dessa hör lite ihop. Vit heter "nav ul" i stilmallen och orange heter "nav li". Jag brukar skita i att använda "nav ul" och bara jobba i "nav li", annars blir det för mycket småpill. Men det beror helt och hållet på ur man vill att det ska se ut.

GUL
Detta är "content" och det gäller i princip samma sak här som med alla andra boxar. I content så hittar vi ju själva inläggen, men dessa är i sin tur egna boxar också. Content innehåller inte så mycket i sig själv. Men en sak gör den, den bestämmer hur breda din inlägg ska vara. Om du vet att du kommer lägga upp många stora bilder bör du ha en content som är runt 700 px. Då kan du med lätthet lägga upp bilder som är 600 pixlar utan att de hamnar utanför bloggen.

VIT
Rubriken till dina inlägg, heter "Entry Headers". Här brukar man dock inte bestämma hur bred den ska vara. Man använder sig istället av "margin". Som jag sa innan så är padding avståndet på insidan av boxen. Margin är avståndet på utsidan. Alltså, hur långt avstånd ska det vara mellan boxens kant och de boxar som ligger omkring den.

ROSA
"Post's body text"... Samma sak gäller här som med rubriken.

LILA
Posted by' txt... -//-



Detta var en liten miniguide. Inte för att den lärde ut så mycket men det kan vara skönt att veta hur bloggen är uppbyggd. Genom att titta på bilden och boxarna kan man enkelt se vad som är fel, i vilket kodstycke man ska justera felet och man kan lättare navigera bland alla konstiga ord.


Och kom ihåg:
Padding = insidan
Margin = utsidan

Kram på er!

DATE. 2010-11-25

Söt eller!?

Världens underbaraste! Vet inte varför, men jag är lycklig med dig! Haha!

DATE. 2010-11-25

Extra Fluff i Livet

Sitter och pluggar nu och jag kan inte säga att det är fruktansvärt kul... Men jag har en grej som jag bara måste visa! En grej som gör runda hörn på alla papper. Jag köpte den på Walmart när vi var i USA sist och jag älskar den. Frågan i den nuvarande designutlottningen var ju om man gillar runda eller kantiga hörn på bloggen. Jag måste nog svara att jag är en som föredrar runda, mjuka hörn. Men det är nog för att jag gillar gulliga designer mer än fräcka. Och gulliga designer blir sötare när man har runda hörn. Det blir post-it lapparna också ska ni veta :)

Jag älskar den där lilla apparaten! Finns säkert att köpa liknande på Panduro eller liknande men min kommer från USA och bara det sätter lite extra fluff på min tillvaro just precis nu...





DATE. 2010-11-24

Ny Utlottning! AVSLUTAD 28/11-10

Här kommer den, den "mintgröna" desigen... Den är inte riktigt klar ännu men jag tänkte som så att jag fortsätter pyssla med alla småsaker på den så kan ni vara med i tävlingen sålänge :)

En vinnare slumpas fram Söndagen den 28/11 och meddelas av mig på sin blogg.

För att vara med och tävla skall man lämna en kommentar i detta inlägget, samt svara på frågan:

"Vad är snyggast på bloggar, runda eller kantiga hörn?"


Klicka på bilden för att se bloggen live...



Bilderna i headern byts givetvis ut till dina egna bilder (så länge du inte vill ha kvar mig där)!
Som vanligt tänkte jag också säga att jag kommer lotta ut fler designer i framtiden. Fräcka, söta, ljusa, mörka... Så om inte just den här föll dig smaken eller om du hade oturen att inte vinna så kan du alltid följa bloggen för att inte missa nästa utlottning.

DATE. 2010-11-23

Jag är jätteledsen att designen blir försenad...

Men det är på grund av att blogg.se är fruktansvärt segt just nu. Det märks kanske inte när man bra läser bloggar men när man håller på med designer och vill göra uppdateringar hela tiden är det fruktansvärt frustrerande när ändringarna inte syns. Så till alla er som väntar på nästa utlottning, ha tålamod! Det kommer snart en design, en mintgrön och om jag får säga det själv, en väldigt fin :)

Kramar

DATE. 2010-11-17

Djur asså!







DATE. 2010-11-16

Vilken färg ska det vara på nästa design?

Ja, det bestämmer ni. Ni som ska vara med och tävla om den...

Vi har fem alternativ:

1. Rosa
2. Mintgrön
3. Persika
4. Brun
5. Grå

Rösta på, kom med önskemål! För till helgen lottar jag ut ännu en design!

DATE. 2010-11-15

Vinnarna Är..!

Den rosa bloggdesignen kommer man i framtiden att kunna se på Malins blogg. Grattis!



Den blåa designen hittade ett hem hoss bloggparet Sofia och Mikaela. Grattis till er också!



Och slutligen har vi den specialdesignade Headern, den kommer jag att göra till ingen mindre än Ellen. Stort Grattis!




Upp med hakan alla som inte vann den här gången. Det kommer fler utlottningar...

DATE. 2010-11-15

Dags att utse alla vinnare!

Nu är arbetsdagen slut och äntligen har man kommit hem till mysiga soffan igen. Så i och med detta avslutas alla tävlingar och från och med nu går det inte att anmäla sig mer. Om en liten stund kommer tre personer få glada besked. Vinnarna till bloggdesignerna slumpas fram med hjälp av generator och headern ges ut till den som jag fattar mest  tycke för och som skrivit en fin och ärlig motivation.
Så snart så...

DATE. 2010-11-14

Gratis Bakgrunder

Här kommer två fina bakgrunder som passar till bloggar. Det vill säga, de täcker hela skärmen och om ni följer anvisningarna så blir det väldigt fint.



Vill ni ha den här bakgrunden på eran blogg så klistra in den här koden:
background: url (http://carolinepavlic.blogg.se/design/images/2010/gratis-bak1_117172180.png);
background-repeat: y; 
background-attachment: fixed;

Den skall klistras in högst upp i eran stilmall. Kontrollera så att ni tar bort de koderna som redan finns där och som ser likadana ut som de ni klistrar in.




Vill ni ha den här bakgrunden på eran blogg så klistra in den här koden:
background: url (http://carolinepavlic.blogg.se/design/images/2010/gratis-bak2_117178389.png);
background-repeat: y; 
background-attachment: fixed;

Den skall klistras in högst upp i eran stilmall. Kontrollera så att ni tar bort de koderna som redan finns där och som ser likadana ut som de ni klistrar in.

Hade varit kul om ni kommenterade ifall ni använder bakgrunderna. Är himlans kul att se hur det kommer se ut på era bloggar!

KramKram

DATE. 2010-11-14

Set My Heart On Fire

Kärleksinlägg, det blir så sliskigt romantiskt och får världen att verka så perfekt. Men ibland är han värd det, pojken min. Han är en mästare på att hitta på små söta saker. Middagar, blommor, örhängen... och sist när jag var upp i Karlstad, då klippte han ut hjärtan i papper, dränkte dem i lampolja och tände eld på dem.

Du är fin Sebastian. Förlåt att jag blev sur på dig imorse... Puss


DATE. 2010-11-13

För mycket uppmärksamhet AVSLUTAD 15/11-10

Ojsan, tack Cecilia för länken och Hej till alla som kommer hit.
Jag förstår att många av er som tittar in är intresserade av ny design till era bloggar och hur mycket jag än vill hjälpa alla så hinner jag inte det. Men jag ska försöka så gott det går. Jag vet hur mycket roligare det blir att blogga när man har en design som man tycker om! 

- Antingen kan ni kolla på de två designerna som lottas ut HÄR! Det kommer fler tävlingar längre fram. Så om ni vill vara säkra på att inte missa det borde ni lägga till mig på Bloglovin. För bådas skull, det blir kul :)

- Eller så kan ni vara med på det här:

På måndag drar jag än av er som kommenterar i just det här inlägget. Vinsten är en specialdesignad header med egna bilder. Det ni ska skriva är "Varför ni vill ha en ny header". Den med bäst och finast anledning vinner.

Kram på er!


DATE. 2010-11-13

Ledarhunden...

Haha, var bara tvungen att visa den här bilden på Melvin. Störtcharmig! Tyvärr är han inte kvar hos oss längre. Han var en foderhund som nu är tillbaka hos sin riktiga ägare där han ska bli ledarhund. Det är synd att hans framtida husse eller matte inte kommer kunna se honom, för han var verkligen urgullig.

Måste passa på att tipsa om detta nu också. Om man inte vet riktigt hur ens liv kommer se ut om något år eller så är det hur bra som helst att bli fodervärd till unga tjänstehundar. För även om man måste lämna tillbaka dem efter ett år vet man att de Alltid kommer ha det bra. Dessutom har de gratis veterinärvård hela livet. Detta passade mig bra eftersom jag aldrig hade kunnat ta med hunden till USA, men fick ändå glädjas av valptassar hemma på golvet!


DATE. 2010-11-13

Varför just vi..?

De senaste dagarna har jag funderat på varför just vi, människosläktet, kom att bli det mest intelligenta livet på Jorden...

Enligt forskning så skiljdes vår utveckling från apornas för omkring 7 miljoner år sedan. Låter som en lång tid men på det stora hela är det inte ett så långt snäpp på tidslinjen. För en miljon år sedan tros människosläktet ha kunnat tala och sedan dess har allt tagit en rasande fart.

Kollar vi istället på djur som till exempel fåglarna. De är de enda överlevande arten från dinosauriernas tid. Dinosarna dog ut för 65 miljoner år sedan och innan dess hade de vandrat på jorden i nästan 200 miljoner år. Vad vi vet så utvecklade dom inte något vidare intellekt, inte heller dagens fåglar (som har över 200 miljoner år till godo) visar upp några tendenser till att kunna räkna matte.

Hur kommer det sig att just vi, en enda art av alla tusentals olika arter som vandrat på den här planeten, blev som vi blev. Dessutom blev vi det fruktansvärt fort. Tänk om alla arter hade gjort samma slags utveckling på dessa 7 miljoner åren? Jag är inte religiös på något sätt, men det känns ju verkligen som om vi är utvalda på något vis.

Jag vet dock inte om man kan säga att Jorden har blivit en bättre plats sen vi lärde oss att göra eld. Men en sak är säker, om det är någon art som kommer lämna spår i universum så är det då inte isbjörnarna eller sköldpaddorna...

Vi människor är jäkligt coola.


DATE. 2010-11-12

Lyxig tjej?


Den HÄR bloggen annordnar nu en tävling tillsammans med sida Lyxtjej.se. Det man kan vinna är ett kit med produkter från Lancome, samt en valfri produkt från bla Dior, YSL & Mac. Mitt val blir självklart Löspudret från Dior.

Jag är med och tävlar, var det du också!

DATE. 2010-11-12

Samlare

Jag lider av en sjuklig separationsångest vilket resulterar i att jag samlar på allt. Eller... samlar skulle jag inte vilja kalla det men det är precis som om jag hamstrar allt. Jag vill aldrig slänga något i tron om att jag en dag kommer behöva det och då kommer jag ångra att jag gjorde mig av med det. Sen är jag en sån det sentimental jäkel också och jag inbillar mig att förmål betyder mer för mig än vad de egentligen gör. Det är helt hysteriskt!
Jag har städat badrummet och det var efter det som inspirationen till det här inlägget kom. Det här är vad jag hittade efter att ha damsugit alla skåp och lådor...
Vad hennes hemlighet nu än är så fungerar den i alla fall på mig. Jag har bunkrat upp rejält och kommer lukta gott i 134 år till...

DATE. 2010-11-11

NFL för kampen mot bröstcancer!



Kan man se det här i någon annan idrott? NFL är rosa i Oktober, alla bär rosa. Det är så fint...

DATE. 2010-11-11

Designutlottning AVSLUTAD 15/11-10

Hejsan!

Eftersom ett av mina stora intressen faktiskt är att designa bloggar så tänkte jag ha en liten utlottning av två stycken här i bloggen. Som jag lovade innan så blev det en som är lite vinterinspirerad men jag hann även med att göra en rosa söt liten sak.

För att vara med i utlottningen skriver man en kommentar i detta inlägget. Ange vilken av designerna du är intresserad av, 1 eller 2, samt svara på frågan: "Vilken skola kommer jag och min pojkvän att börja på i Januari 2011?"

Två vinnare dras på Måndag den 15 November. Om du inte skulle vara en av de lyckliga som vinner så kan jag lova att det kommer fler tävlingar. Så om du är intresserad av att vara med i dem också så är det bara att följa bloggen med Bloglovin så missar du inget.


Klicka på bilderna för att se designerna live...

1.



Bilderna i headern byts ut mot dina egna...


2.


DATE. 2010-11-10

I am Marshall!

Nu går jag på Marshall! Alla papper har kommit och det enda som är kvar att göra nu är att ordna ett visum.

Det känns så underligt på något sett, nu när allt är klart. Det här är ju något som vi bara har pratat om innan och nu helt plötsligt så är det något man kan ta på. Uppe hos Sebastian i helgen satt vi och räknade alla brev han har fått. Vi kom upp till 89 stycken och jag såg hur lycklig han var. Det betyder verkligen mycket att skolan och tränarna hör av sig så ofta, annars är det lätt att man inbillar sig att detta inte är på riktigt. Men med jämna mellanrum dimper det ner bevis i brevlådan, bevis på att detta är på riktigt och att vi faktsikt kommer flytta till USA i januari.


DATE. 2010-11-09

Far åt pipsvängen...

Det var precis vad jag gjorde imorse, trots att det satt vinterdäck på bilen. Jag kan säga som såhär:

Jag känner att jag har fått mycket gratis av att bo i en brant backe. Till exempel grymt starka ben efter att ha lekt i uppförsbacke hela barndomen, fin utsikt på vintrarna när de tänder Lisebergstornet och fina pulkaturer. Men en dag som den här var det inte lika önskvärt och jag trodde att jag skulle glida rakt in i alla bilar som stod parkerade nedanför oss. Tillslut fick jag stopp på fanskapet, elller rättare sagt, vi krashade in i trottoarkanten. Fort som attans drog jag parkeringsbromsen, började gråta och ringde pappa...

Nu sitter jag här och jobbar, otroligt nöjd över min förmåga att lösa problem och handskas med stressade situationer!

För övrigt håller jag på med en liten bloggdesign som senare skall lottas ut till någon som vill ha den. Färgerna kommer gå i vinterns tecken.


DATE. 2010-11-06

Favoritfärger just nu

Vissa färger gör en verkligen glad... och inget annat får mig att känna mig så flickig som när jag sitter och målar naglarna.


DATE. 2010-11-06

Gameday

Oj vilken slö dag vi har haft idag jag och Sebastian men efter en hel vecka med jobb och skola är det skönt att bara sitta och inte göra någonting. Men nu börjar det klia i Sebbes fingrar och den senaste timman har han ständigt tjatat om att vi ska åka ner till ICA och köpa chips. Jag vägrar dock sätta mina fötter utanför varma huset. Dessutom så försöker jag förklara för honom att om man har förbränt ca 3,7 kalorier på en hel dag kan man inte mumsa chips. Då kommer man bli väldigt tjock.

Så nu blir det istället till att hejja på Marshall som möter UAB Blazers idag. GO HERD! Dock får vi lyssna på matchen eftersom vi inte har registrerat oss för att få se den. Men vi är lika glada för det :) Tänk, snart sitter jag där i West Virginia och tittar Live. Det kommer bli ball!


DATE. 2010-11-01

Jag gillar inte hösten...

men ändå måste jag säga att det är vackert såhär års. Var ute och sprang runt Slättadam idag och man får säga vad man vill om Hisingen i övrigt, men en fin park har vi alla fall.

RSS 2.0