DATE. 2011-07-24

Ont i hjärtat

Det är inte vanliga glada Cappi som väcker oss varje morgon längre. Över en natt gick han från en glad och livlig nioåring till en trött och hängig vovve på femton år. Vi var helt säkra på att det var borelia och att allt skulle bli bra så fort han fått medicin för det. Men det var inte borelia och nu kanske inte allt blir bra igen.

Förra helgen märkte vi att Cappi inte kunde gå, han var lealös i bakbenen och ramlade titt som tätt. Han hade ingen livslust kvar och log bara och sov hela tiden. Tanken slog oss att borelia har samma symptom och vi åkte till veterinären för att undersöka honom. De kunde inte hitta något fel på honom och testsvaren skulle ta minst tre dagar. Vi fick tabletter för borelia i alla fall och började behandla. Men inget blev bättre...

I onsdags så åkte vi till veterinären igen där de fick gå igenom alla röntgenbilder och blodprov igen. De hittade till slut felet och det var värre än vi hade trott. Cappi hade fått diskbråck mellan 16.e och 17.e kotan. Det som väntade honom var burvila i tre veckor och medicin i 10 dagar. Efter det blir det 6 månader av vila för våran lille gosse. Han kommer aldrig mer få hoppa i sofforna eller gå i trappor. Långa promenader kommer han få ta i framtiden men det blir inga fler joggingturer heller. Det är en sorglig stämning här hemma nu men vi försöker göra livet så mysigt som möjligt för honom. Det känns så overkligt, som att gå från 100 till 0 på en gång. Han som alltid har varit så pigg, busig och aktiv, nu ligger han bara på sin matta och tittar på oss när vi går förbi. Det gör ont i hjärtat när man ser honom så ledsen.


DATE. 2011-07-13

Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna

Jag längtar efter Sebastian.
Jag längtar efter att få leta lägenhet med tillsammans med Sebastian i USA.
Jag längtar efter att gifta mig.
Jag längtar efter barn.
Jag längtar efter första egna huset.
Jag längtar efter jul.
Jag längtar efter nästa sommar.
Jag längtar efter smalhet.
Jag längtar efter en vältränad kropp.
Jag längtar efter livslust på ett barnsligt vis.
Jag längtar efter resor.
Jag längtar efter mysiga hemmakvällar.
Jag längtar efter första riktiga jobbet.
Jag längtar efter syskonbarn och barnbarn.
Jag går runt och längtar mest hela tiden. Jag längtar till helgen för då åker vi upp till landet. Jag längtar till ikväll för då ska jag ut och rida. jag längtar till imorgon för då ska jag banne mig ta nya tag!

Jag älskar att längta efter saker, känna mig förväntansfull och pirrig. Lika mycket som jag gillar att längta, lika dålig är jag på att vänta. Jag vill att allt ska ske med en gång. Men jag antar att det är det tiden är till för, att förhindra att allt sker på en gång.

Alla saker jag längtar efter ockuperar min hjärna hela tiden och jag kan sitta i timmar och bara tänka på hur mitt liv kommer se ut imon, nästa vecka och om 10 år. Jag längtar efter mitt liv så mycket att jag inte har låtit det startat än. Och det ger mig ångest, big time! I 22 år har jag gått runt och längtat efter saker som händer i framtiden men aldrig uppsakattat en enda tidig morgon. När skall jag längta efter idag?!

Carpe Diem får en helt ny innebörd och numera försöker jag leva mer i nuet, men det är svårt, jag älskar ju att längta också. Det ena behöver inte utesluta det andra, längtan gör oss mänskliga, ingen annan varelse har den förmågan på vår planet. Vid närmare eftertanke så är det ju våra drömmar och framtida förhoppningar som ger oss motivation idag. Jag behöver bara bli bättre på att översätta min drömmars språk till vanligt vardagligt tal...


DATE. 2011-07-11

Romantic

Vilken udda men mysig måndagskväll det blev. Först middag hos farmor med massor av god mat. Sen fick min kusin Angelica helt plötsligt för sig att nu jäklar, nu ska fota. Så hon kom hem till mig efter maten och sen höll vi på tills klockan blev elva, om inte mer. Efter många omjusteringar av både kamera och ljus så fick vi äntligen till det. Bjuder på mina favoritbilder, även om jag vet att Angelica tycker att dom är sötaste laget. Jag tycker dock att hon blev otroligt vacker!





DATE. 2011-07-11

Vill gärna, typ nu, eller nästa sommar, eller nästnästa!?

Jag och mamma har redan bestämt att jag kommer gifta mig i mammas klänning. Men allt annat kommer jag nog få välja själv, tror jag. Längtar gör jag i alla fall, även om absolut inget är planerat. Haha, så ingen som läser får för sig något. Fick bara ett sådant hemskt giftasflipp så jag var tvungen att söka på wedding cakes för att mätta begäret lite.

Tycker att dom här är "lite jag", något sådant vill jag nog ha. Dock skriker det inte speciellt mycket Sebastian. Men försök att hitta en tårta som passar tillsammans med 2 meter lång, 145 kg tung skäggig man? Så det blir nog rosa, i brist på annat...







DATE. 2011-07-04

Längtar upp till landet igen

Vilken underbar helg vi har haft, familjen och jag. Det var längesedan vi var tillsammans så, på riktigt liksom. Vi åkte vattenskoter, ring, fyrhjuling, snickrade och krattade flera hektar gräsmatta. Jag har träningsverk i hela kroppen och allt känns så underbart. Sen la vi till lite grill på det och allt blev perfekt.

Nu är livet tråkigt igen. Tre tentor den här veckan, alla ska vara klara innan lördag. Jobbar varje dag vilket inte är något konstigt, det är ju något som alla gör, men lägga till skolan, hästen och all träning man borde utföra gör att allt bara känns hopplöst. Men vill göra allt men istället gör man inget. Allt ska vara perfekt men istället så blir det bara mos. Ingen frukost har jag ätit idag heller.

Men jag har fått lära mig att om man ska få ut mest av livet så måste varje dag vara värd lika mycket. Man kan inte hela tiden gå runt och längta till imorgon, eller helgen. En vanlig måndag måste vara lika mycket värd som julafton, annars kommer man inte leva eller vara lycklig speciellt många dagar om bara helger och högtider räknas. Så jag måste börja ändra min inställning till saker och ting... Lev här och nu, det är roligt med vardag!

DATE. 2011-07-03

Älska min hund och jag vet att du är min vän



DATE. 2011-07-01

Bebis-Kväll

Jag kommer nog inte få nåon egen bebis på ett par år även om både jag och Sebastian letar efter fina namn hela tiden. Just nu har vi Freja och Cornelia till tjejen och Liam till killen. Mamma och Pappa blir alltid lite oroliga när jag börjar fråga vilka namn de tycker är fina men som sagt, det får nog vänta i något år. Men innan jag är 25 ska jag i alla fall ha en bebbe, Det har jag bestämt!

Eller så kanske jag ändrar mig efter ikväll (högst osannolikt). Jag ska nämligen få vara barnvakt för första gången i hela mitt liv och jag är så enormt örväntansfull. Lilla Elvin skall vara hos mig ikväll medans hans mamma och pappa får lite välförtjänt kvalitetstid. Jag är så spänd och det ska bli så roligt, verkligen! Hade varit ännu underbarare om Sebastian var hemm också, då hade vi verkligen kunnat känna på familjelivet! Å andra sidan behövs det inte, jag vet att han kommer bli den bästa pappan i världen. Saknar honom enormt mycket och det är nästan två månader kvar tills vi ses igen, känns som en evighet!

Men, nu har jag allt fokus på barnvaktsrollen och detta kommer bli en underbar kväll!



Sebastian, Elvin & Jag

RSS 2.0